Szef kuchni poleca
PRZYKŁADOWE DANIA Z KARTY MENU:
Śledzik z cebulką w śmietanie
Carpaccio z wołowiny pod wiórkami parmezanu z sosem z bazylii i cytryny
Chrupiący camembert wzbogacony czerwienią borówek
Staropolski żurek zabielany z jajkiem, ziemniakami i białą kiełbasą
Karminowy barszcz z domowymi uszkami
Francuska zupa cebulowa z chrupiącą grzanką z serem
Sałatka Królewska – grillowany kurczak, sałata, pomidor, ogórek, papryka, prażone orzechy włoskie
Sałatka grecka – ser feta, sałata, kukurydza, pomidor, ogórek, papryka, oliwki, sos vinaigrette lub czosnkowy
Sałatka Gyros – kapusta pekińska, kukurydza, gyros, cebula, ogórek konserwowy, ketchup, majonez
Delikatne polędwiczki wieprzowe w sosie z grzybów leśnych z serowymi pierożkami
i grilowanymi warzywami
Soczysty stek z polędwicy wołowej w sosie z marynowanego pieprzu z zapiekanymi ziemniakami i kolorową sałatką
Tagliatelle z łososiem - makaron wstążki w sosie śmietanowym z pomidorami i wędzonym łososiem
Filet z łososia w sosie koperkowym na
szpinakowym makaronie z grillowanymi warzywami
Grillowana pierś kurczęcia w aksamitnym sosie
ze szpinakowymi pierożkami i kolorową sałatką
Fantazja wiśniowa - lody waniliowo owocowe zatopione
w sosie z czerwonego wina i świeżych wiśni
Piękna Helena - owoc gruszki wsparty na lodach czekoladowo waniliowych z bitą śmietaną skropiony adwokatem